Rottne IF - Vederslöv/Dänningelanda IF 2-2

På torsdagar är det lokalfotboll, det är sen gammalt. Upptäck Fotboll struntar i allt vad hockey-vm heter och drar rakt ut i skogen. Division 4 sydvästra, finns det något vackrare uttryck i hela det svenska språket? Ni kan se scenen framför er: solen går ner över trädtopparna och lyfter fram den vårgröna färgen, ingen vind, fortfarande lite ljummet i luften, gräset börjar bli lite kvällsfuktigt. Det är vackert och inget av det fick vi ikväll. Istället fick vi huka oss från nordanvinden och småregnet längs husväggen vid ljugarbänken. Planen på Vidingeskans har sett bättre vårar och det är inte konstigt att bollarna hoppar och ställer till det för spelarna.

Kvällens möte stod mellan två nykomlingar i serien. Båda lagen har haft lite tufft i serieinledningen och räknas knappast till favoriterna i en förväntat knallhård fyra. Oerhört viktiga poäng på spel således. Rottne skapade ett anfall direkt men de tappra hemmaåskådarna som då hoppades på hemmadominans fick tji när Vederslöv/Dänningelanda tog över taktpinnen. Med smånätt kombinationsspel sågade man sig fram i plan och skapade oreda i Rottneförsvaret. Efter en kvart spelas Sebastian Gustafsson helt fri, han rundar målvakten och rullar in bollen i öppet mål. Klart rättvist ledningsmål. Rottne spelade mest långa bollar på chans och hade mycket svårt att behålla bollen inom laget. Rottnes kvittering kom därför som en skänk från ovan. Gustaf Warelius slog en hörna i 26:e minuten som seglade över alla, tog i stolpen och studsade tillbaka in på målvakten och in i mål. "En patenterad hörna" som publiken sa...

V/D replikerade direkt, bara två minuter senare rann Sebastian Gustafsson igenom och rundade återigen målvakten. En exakt kopia av första målet. Här någonstans slutade V/Ds spel att fungera och hemmalaget tog över helt. Rottne fick ner bollen på marken och det skapade oreda i bortaförsvaret. Kvitteringsmålet i 37:e minuten kom förväntat. Rasmus Lundqvist fick bollen serverade på silverfat och kunde kruta in 2-2.

2-2 i paus och dags för kioskbesök. Att röra på fötterna kändes som att gå på kylklampar, precis som det ska kännas en vårdag i maj. På fotboll. I Rottne. Det bästa vi kan säga om korven är att det var en korv, som låg i ett bröd.

Alla förhoppningar om en fartfylld och spännande andra halvlek kom helt på skam. Bortalaget hade inget kvar i tanken och hemmalaget hade förtvivlat svårt att skapa farliga chanser. V/D stod rätt i sina positioner och Rottne hade inte skärpan/kvaliteten/förmågan att göra det vinnande målet. De 45 minuterna passerade förbi ganska obemärkt. Sett över 90 minuter och vilka chanser som skapades får 2-2 ses som rättvist.

Upptäck Fotboll är igång på allvar, om än med en något skev arbetsfördelning. Det är en som har koll på spelschema, det är en som kör, det är en som tar kort, det är en som antecknar under matchen och det är en som skriver artikeln. Det skeva är att det är en och samma person som gör allt det där. Vad gör den andre? Han är "med för tugget". Rimligt.