Alvesta GIF - Vislanda IF 2-0

När det vankas klang och jubelfest kan Upptäck Fotboll knappast hålla sig borta. Och ikväll var det verkligen upplagt för fest på Virdavallen i Alvesta. Klubben firade 100 årsjubileum samtidigt som man mötte lokalkonkurrenten Vislanda i ett grymt hett derby i Div 5 Södra. Nu när vi lyckats skruva upp förväntningarna kan vi meddela att bättre än så här blev det inte. Inte om man ser till matchen i alla fall. Däremot försökte klubben visa upp det mesta av vad man har att erbjuda. Till att börja med lockade man med gratis inträde vilket gjorde att Upptäck Fotboll satsade en betydande del av sina kvarvarande pengar på lotteriet istället. Men den dagen vi lyckas vinna något kommer vi antagligen få sån hybris att vi förtidspensionerar oss. Man kommer väl långt på en skurhink...som faktiskt var vinst i ett av lotteriet. Fast i ärlighetens namn höll vi oss på säkert avstånd från just det lotteriet.


image70

Vi hade de bästa intentionerna att komma i god tid för att insupa stämning men en hastigt påkommen glass samt parkeringsplatsproblematik gjorde att vi fick småspringa(!) för att hinna få en bild när lagen skred in på den mycket fina gräsmattan. Och givetvis valde vi sen fel sida av planen och fick se ryggen på alla spelarna när ordförande i klubben höll tal. Besöket kunde börjat på ett annat sätt...


Tränaren Peter Ljung skrev i programbladet inför matchen att han hoppades på fint väder, mycket folk och tre poäng. Allt detta fick han infriat men det var synd att han inte skrev något om hur segern skulle bärgas för matchen var inte bra. Båda lagen verkade tagna av stundens allvar och började mycket försiktigt. Alvesta försökte hålla bollen inom laget för att sedan hitta öppnande passningar antingen ut på kanterna eller i djupet på sina anfallare. Men detta gick i lås direkt. Samtidigt gick Vislanda in för att försvara sig i matchöppningen och satsa på kontringar. Detta funkade lika lite som Alvestas spel. Alvesta slog bort passningar och Vislanda spelade långbollar på ingen alls. Under första halvlek skapades bara en riktig chans men Alvesta lyckades inte sätta bollen utan fick gå till halvtidsvila med 0-0. Nämnas ska att Vislanda fick en spelare utvisad runt den 40:e minuten vilket naturligtvis skulle påverka andra halvlek. För trots att man inte lyckades göra något mål så var Alvesta det bättre laget redan under första halvlek.


I paus fick Upptäck Fotboll fullt upp att hinna med allt. Först en utsökt tjock, grillad som vi drog mer eller mindre på rot. Den var god men når ändå inte upp till ledarkorven kan vi meddela alla förväntansfulla. Därefter fick vi skynda oss till bortre lång där klubbens resterande lag samlades för en härlig gruppbild. Efter det var det dags att byta några ord med Peter Johansson, ledare för Alvesta damlag, Johan Hult fd coach för just Vislanda och dra på trissor om vi inte lyckades hitta Herr Warga, ordförande i Lammhult mitt i den stora publiken också! Han smög omkring bakom ett par solglasögon, antagligen för att Lammhult samtidigt spelade hemmamatch. Vi skulle kunna name-droppa bra många fler spelare från olika klubbar men Upptäck Fotboll är ju inte de som framhäver sig själva på något sätt. Andra sevärdheter som Alvesta bjöd på i paus var tröjförsäljning och rådgivning (?) av svenska kyrkan. Upptäck Fotboll valde bort båda.


image71

Andra halvlek var bara minuten gammal när Alvesta tog ledningen genom Mustafa Memic. Fullt upptagna med att diskutera senaste matchen med två spelare från Hjortsberga lyckades vi missa hur målet kom till. Men en mycket sann klyscha säger ju att alla mål räknas. Vi nöjer oss med det. 2-0-målet fick vi nöjet att se tillsammans med nämnda Johan Hult som knappt hörbart muttrade att "nu finns det risk att det rinner iväg". Eftersom Upptäck Fotboll var snabba att hålla med stannade slutresultatet vid just 2-0. Andra halvlek spelades på samma sätt som första. Det var slarvigt passningsspel från båda håll och ganska tempofattigt. Ingen spelare glänste överdrivet mycket men Alvestas backlinje genomförde matchen lugnt och stabilt, mittfältaren Kenan Celil, Alvesta, kämpade och slet bra och anfallaren Sejad Zahirovic, också Alvesta, försökte hela tiden springa sig till lägen. I Vislanda är det svårare att lyfta fram någon enskild spelare men laget ska ha en eloge för att man inte släppte till mer utan höll tätt resten av matchen.


image73

Även om vi säkert kommer att glömma själva matchen ganska snart så var det enormt trevlig att uppleva en match i division fem med så mycket folk, rakt igenom trevliga funktionärer och skön stämning bland åskådarna. Kan någon utlova det här igen så lär Upptäck Fotboll vara på plats!

Många fler bilder här.


Kommentarer
Postat av: loket

Tycker ni ska se Ryssby-Växjö BK på fredag i Ryssby. En seriefinal.

2008-05-14 @ 11:09:26
Postat av: Furubyanhängare

Är det inte på tiden att upptäckfotboll, länets mest lysande fotbollsmedie, tar och uppmärksammar Furuby IF? Nykomlingen i 4SV som spelar underhållande, väg- och poäng-vinnade fotboll. Väl mött på Furuvallen.

2008-05-16 @ 13:18:30
Postat av: Upptäck Fotboll

Vi vet inte vad falsk blygsamhet är utan suger girigt i oss all beröm och letar direkt upp en passande dag att dåna iväg till Furuby på. Väl mött!

2008-05-16 @ 17:21:34
Postat av: Tips

Blir det fler bilder eller var det alla. Att ni tar många bilder uppskattas verkligen.

2008-05-16 @ 19:08:20
Postat av: Upptäck Fotboll

Fler bilder kommer! Håll utkik!

2008-05-16 @ 22:30:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0