Bergendahlska IF - Vederslöv/Dänningelanda IF 3-0

Efter smärre försök att vilseleda Upptäck Fotboll sitter vi så äntligen på plats inför Bergendahlskas match mot Vederslöv/Dänningelanda. Just det, ni läste rätt, vi sitter och bloggar i realtid. Större än så blir det knappast. Sponsra oss med en mobil uppkoppling och ni får uppdateringarna snabbare än ni hinner säga "fel inkast". Dessutom kan ni få åka med oss till en exotisk plats någonstans i Kronobergs län. Problemet inför matchen var på vilken plan Bergendahlska skulle ta emot bortalaget. På Smålands fotbollsförbunds hemsida hittade vi det som skulle visa sig vara korrekt information. Det var den arga lokalkonkurrenten SMP som försökte sig på att skicka Upptäck Fotboll till en helt annan sida av stan.


Till slut sitter vi så då här på sportfältet på Teleborg och väntar på lagens inmarsch. Och precis som namnet säger är det ett fält vi sitter på. Det är styv kuling rakt emot oss och givetvis missade vi värmande jacka. Inne under smogen i stan värmde solen skönt.


Hemmalaget Bergendahlska verkar har gjort sportfältet på Teleborg till sitt nya hem.Tillfälligt? Vi blev för övrigt välkomnade av hemmalagets ordförande Bakhtiar Mohammed som kom och hälsade och undrade vad vi var för några. Givetvis fick han ett improviserat visitkort med vår bloggadress!.Bergendahlska verkar ha etablerat sig i division 5 och är nu inne på sin andra säsong i femman. Inledningen av serien har varit stabil. Dagens motståndare Vederslöv/Dänningelanda hade en tung fjolårssäsong och trillade ur division 4. I ett sådant läge är det lätt för en mindre förening att tappa mycket folk och bara fortsätta dala i seriesystemet. Inledningen för V/D verkar dock visa att man har ett stabilt lag som kommer kunna hävda sig i femman. Särskilt vinsten mot seriefavoriten Alvesta imponerar.


image76

Eftersom det inte finns någon kiosk på sportfältet kan vi lika gärna sammanfatta första halvlek medan vi sitter och huttrar på en bänk. Matchen inleddes med att Bergendahlska direkt tog tag i spelet. Mycket rörelse och precisa passningar skapade oreda för Vederslöv/Dänningelanda. I princip samtliga andrabollar vanns av Bergendahlska och det skapade så klart ytterligare tryck. Den enda V/D-spelaren som kom upp i någon klass var målvakten Jim Lindsten som räddade flera frilägen. Han var även ute och plockade ner en hel del farliga inlägg. Precis när alla trodde att V/D på något mirakulöst sätt klarat ett oavgjort resultat in till pausvilan iscensatte hemmalaget en vacker kontring som slutade med att specielle målskytten Ibro Fazlic kunde stöta in bollen i öppet mål. Precis efter målet blåste domaren för halvtid. 1-0 i paus var ett mycket rättvist resultat och borde varit något mål till.


image77

Ska vi spekulera lite inför andra halvlek så måste det ske något radikalt om V/D ska lyckas vända det här läget. Hemmalaget verkar ha full kontroll.


Medan vi beger oss mot nästa match passar vi på att rapportera från andra halvlek. Precis som vi misstänkte seglade Bergendahlska hem den här matchen hyfsat enkelt. Helt utan skrämselhicka var det dock inte. V/D lyfte upp spelet en hel del i inledningen av andra och i 50:e minuten rann man igenom och blev fällda i straffområdet. Straffen var solklar men slogs inte bättre än att hemmamålvakten kunde rädda. Returen gick rakt ut till straffskytten som brände även nästa läge. Bara minuten efter straffmissen var samme man framme och nickade en fin nick i stolpen. Bergendahlska replikerade i anfallet efter med att göra mål på hörna. Ibro Fazlic reste sig majestätiskt över alla andra och styrde in bollen med pannan. Efter 2-0 fanns det inget hopp för V/D. Bergendahlska fortsatte att trumma på och med bara 5 minuter kvar fick Ibro Fazlic nöjet att bli tremålsskytt när han frispelades och avslutade säkert. Anfallet startades av Ibro Fazlic som vi utan tvekan utnämner till matchens lirare. Upptäck Fotbolls första hattrick.


Nu stundar alltså dagens andra match! Två matcher på samma eftermiddag, slå den!

Fler bilder här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0