Hovshaga AIF-Konga SK 1-2

När Upptäck Fotboll har vinet på kylning väljer vi matcher på cykelavstånd. Nu skulle Upptäck Fotboll visserligen aldrig cykla nånstans men ni fattar. Därför tog vi oss hela vägen ut till Hagavallen i snabbväxande Hovshaga med en befolkningspyramid i stil med ett mindre u-land. Vi snackar steg två i den demografiska transitionen. För er som inte redan har slutat läsa kan vi berätta att för dagens motstånd stod Konga SK, avfolkningsbygd alltsedan utvandringsbåtarna anlöpte Karlshamn. Kongas finest gick förra året igenom sin division 6-serie obesegrade.

Årets spel har börjat sämre för Konga med två raka förluster medan hemmalaget Hovshaga inlett serien strålande med idel segrar. Toppen mot botten således. Den minnesgode kommer ihåg att Hovshaga avslutade fjolårets säsong mycket bra och var i de sista omgångarna troligen seriens formstarkaste lag.

Runt Hovshaga AIF finns en av de få människor som lyckats lista ut vilka vi är. Han röjde vår identitet i en bortamatch mot Alvesta. VI kallade honom "mystisk dude". Den stora frågan när vi vandrade mot entrén var: Skulle han röja oss igen? Gissa vem som tog inträde? Jajamensan "mystisk dude" i egen hög person. Han var vänlig nog att peka ut pressläktaren för oss. Kärt återseende för Upptäck Fotboll.

image66

Matchen inleddes i ett hyfsat tempo men lagen verkade inte klara av detta och passningarna satt inte riktigt där de borde. Konga hade bollen mest men detta resulterade som mest i ett par ofarliga hörnor. En av dessa hörnor var en variant som lurade alla utom domaren, det egna laget och tyvärr motståndarmålvakten. Hur gärna vi än vill förneka det så fattade Upptäck Fotboll ingenting. Precis när tankarna är på väg att vandra åt ett annat håll för att matchen är sömning så gör Konga mål. Ett inlägg från högerkanten nådde en kille på bortre som direkt skarvade in till en framstörtande anfallare som inte gjorde något misstag. Snyggt anfall och bra löpningar. Målet gjordes av nr 8. Inga namn på Kongaspelarna i matchprogrammet. Hovshaga hann knappt hämta sig innan det var dags igen. Den här gången lät ett givmilt hemmaförsvar Kongaspelarna promenera rakt igenom och nr 2 sköt in bollen i bortre gaveln. 0-2 blev även resultatet i paus.

image67

Är det inte korven som är slut eller långsam servicepersonal som hindrar Upptäck Fotboll från att snabbt nå pausunderhållningen så är det en miljon bollkallar som ska ha sin belöning och dessutom köpa snask för hela veckopengen. Idag var det det senare. Så när vi precis svalt en intetsägande Bullens var det dags för andra halvlek.

image69

För att insupa atmosfären ordentligt valde vi att sitta på andra sidan i andra halvlek. Det förändrade perspektivet förbättrade dock inte spelkvaliteten. Sju minuter in i halvleken reducerade hemmalaget när Oskar Wikingsson nickade ett bra inlägg säkert i mål. I serien dåliga spådomar av Upptäck Fotboll har vi kommit till del 17: "Nu vänder Hovshaga på det här". Sorry killar...

Ett hårt kämpande Konga höll ut och bärgade årets första seger, såvitt vi vet firar man fortfarande.

Fler bilder.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ska denna sida vara intressant för läsarna så får ni nog snart åka och titta på lite intressanta matcher!

2008-05-09 @ 22:59:51
Postat av: Upptäck Fotboll

Den dagen vi känner att vi måste göra något för att vinna läsare eller tillfredställa allmänheten är den dagen då det här projektet dör.

2008-05-10 @ 01:03:57
Postat av: mystisk dude

:D:D:D:D:D


jag är nästa känd nu

2008-05-10 @ 12:27:29
Postat av: Mangan

Mycket roligt och fyndigt skrivet. Trots att jag aldrig ens har varit i närheten av Hovshaga eller Konga så vill jag bara in och läsa om matchen.

Detta kan knappast bero på att jag vill lära mig så mycket om de respektive lagen utan helt enkelt för att Upptäck Fotbolls artiklar mer blivit som en drog, en drog som är mer beroendeframkallande än de där konstiga blå tabletterna med smileys på som man...eehhh, har hört talas om....

Vill ni läsa om Göteborgsk fotboll i allmänhet, och om Lindholmens BK i division 6B Göteborg i synnerhet, så kan jag rekommendera länken.

//Mangan - smålänning i Gôtet

Postat av: BengtiKonsum

Det var cykel och cykelavstånd mellan lagen och
hade man tur så fanns det någon välsignad supporter till klubben med last så man fick åka på flaket och regnade kunde det finnas en pressning som skydd.

Det är annat idag flertalet spelare kommer i bil och visa kostar på sig buss och supporters är likasinnade.

Tänk vad kondis alla skulle få om man tvingades cykla till matcherna. Den tiden kanske kommer när bensinpriset rusar i höjden

Lycka till med korvanalysen och era referat från en i horisonten

2008-05-10 @ 19:23:10
Postat av: BengtiKonsum

Kommer osökt att tänka på våra pionjärer när det gällde att ta sig till matcher.

Det var cykel och cykelavstånd mellan lagen och hade man tur så fanns det någon välsignad supporter till klubben med last så man fick åka på flaket och regnade kunde det finnas en pressning som skydd.

Det är annat idag flertalet spelare kommer i bil och visa kostar på sig buss och supporters är likasinnade.

Tänk vad kondis alla skulle få om man tvingades cykla till matcherna. Den tiden kanske kommer när bensinpriset rusar i höjden

Lycka till med korvanalysen och era referat från en i horisonten

2008-05-10 @ 19:24:28
Postat av: lena siljedahl

hahahahhahahhahahhahahahhaha

2008-05-12 @ 11:17:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0