Ingelstad IK - Rottne IF 1-1

Hur i hela världen ska det gå när Upptäck Fotboll ger sig utanför kastavstånd hemifrån? Hovshaga sist och nu Ingelstad, blåsan gjorde sig påmind innan vi hunnit snurra ur Fagrabäcksrondellen. Ett påtvingat snabbstopp och en tung regnskur gjorde att domarpipan ljöd när vi snubblade ut ur bilen vid Ingelvi. Ska vi våga oss längre iväg får vi nog kontrollera prostatan, fast helst inte på varandra...

Dagens match på Ingelvi stod mellan Ingelstad IK och Rottne IF i division 5 södra. Hemmalaget har börjat serien med 3 raka vinster, en stor förändring jämfört med förra säsongen då IIK klarade kontraktet först i sista matchen med en seger mot redan uppflyttningsklara Furuby. Rottne som är nykomling i serien har också börjat bra med 2 segrar på 3 matcher. Upptäck Fotboll hade för övrigt förmånen att vara på plats när Rottne IF säkrade seriesegern ifjol.

Matchen inleddes i ett högt tempo med bra passningsspel från båda lagen. Rottne höll i taktpinnen lite mer och kunde störa Ingelstad ganska högt upp i plan. Rottnes tremannaanfall med Jesper Jonsson, Andreas Birgersson och Gustav Warelius hittade fina löpvägar genom Ingelstads försvar som verkade stå både fel och stilla. Även om man spelar med rak backlinje måste någon ta djup och fånga upp löpningarna. Två gånger var Andreas Birgersson igenom och hade frilägen men båda gångerna var Björn Stringheim i Ingelstad-målet bra ute och räddade. Ingelstad i sin tur skapade mest halvchanser som bara rann ut i sanden. Första halvlek var verkligen en bra halvlek och höll hög klass. Det märktes att de båda lagen har gått bra i inledningen och har självförtroende. Några mål blev det inte i första halvlek och det var väldigt synd framförallt för bortalaget som hade klart övertag. Dessutom tycker vi att en så bra halvlek borde krönts med ett par mål.

image74

I paus deltog Upptäck Fotboll i "kasta-tennisboll-så-nära-flaggan-i-mittcirkeln-så-nära-som-möjligt"-tävlingen. Tyvärr studsade boll nr 79 fel på en tuva...Tur att man kan trösta sig med en korv i kiosken. Ingelstad hade vågat sig på ett annat bröd än standard-Pågens och det ska de ha plus för. Ett korvbröd med distinkt smak av kummin (ja vi har googlat) ger ett klart överbetyg för en i övrigt medel-Bullens. Vi vill rikta en uppmaning till samtliga föreningar som serverar kokt korv. Värm den ordentligt för tjyven!

Med lätta steg gick vi och ställde oss och inväntade andra halvlek. En halvlek som skulle visa sig bli spelmässigt mycket sämre men bjuda på fler mål och målchanser än första halvlek, märkligt nog. Ingelstad kom ut och kämpade ner Rottne till hemmalagets nivå. 10 minuter in i andra halvlek gjorde Ingelstad 1-0 genom Faraz Safaeiyan. Ett långt inlägg nådde Faraz som stötte bollen med en bredsida och Rottnes målvakt Jonas Lundin hann inte stoppa bollen innan den gick över mållinjen, något en uppmärksam linjedomare såg. Målet stressade Rottne så till den milda grad att man tappade allt spel. Passningsspelet var som bortblåst, nu gällde att trycka upp bollen så fort som möjligt. Efter flera straffsituatiooner för båda lagen blåste till slut domaren efter att Rottnes Andreas Birgersson blivit fälld. Tyvärr lyckades inte Jesper Jonsson slå straffen bättre än att Stringheim faktiskt limmade den. Straffmissen minskade inte Rottnes stirrande. Kanske kan vi sätta detta på orutinens konto?

image75

Till slut fick dock Rottne utdelning när ett lågt inlägg från högerkanten nådde en framstörtande Andreas Birgersson, 1-1 och då hade vi hunnit till 89:e minuten. När domaren blåste av matchen var det med delade känslor för båda lagen. Ingelstad givetvis missnöjda med att tappa poäng så på slutet men nog också nöjda med att överhuvudtaget fått med sig en poäng. Rottnes glädje över en räddad poäng i slutet grumlas så klart av att man inte avgjort matchen i första halvlek.

Vår målgaranti håller i sig och vi har ingen anledning att tro att den spricker imorgon med tanke på de matcher vi har valt ut. Häng med!