Rottne IF-Furuby IF 3-0

There is something Rottne in the state of football som Shakespeare en gång skaldade. Föga anade Upptäck Fotboll en vacker sommarkväll i Grimslöv för två år sedan att det unga Rottnelag vi då såg spela skulle åka som en raket genom seriesystemet. Nu står ändå Rottne där, i toppen av division fyra med 10 raka segrar. Denna remarkabla resa från sexan innehåller två raka serieavancemang med en i stort sett bibehållen trupp. Upptäck Fotboll var också på plats när seriesegern i sexan bärgades och Rottne och deras fina idrottsplats Vidingeskans är lite av ett favoritresmål.



Den regniga årstid som vi alla envisas med att kalla svensk sommar har haft Kronoberg i ett järngrepp den senaste tiden. Fukt föder ohyra i form av mygg och knott och det fick Upptäck Fotboll bittert erfara ikväll. Huvudet känns som en nåldyna a la Hellrasier. För en gångs skull är det inte vi som gnäller mest, det fanns folk som satt och viftade med björkruskor i nyllet. Suck it up.

Efter ett snabbt besök på Renemarks landade vi på Vidingeskans lagom till domarens klartecken för spel. Visa av tidigare fiaskon valde vi denna gång att inte vara med i bollkastingstävlingen. Hedervärda andraplatser har vi tröttnat på. Vi passade på att ställa oss bakom samma experthylla, som vid tidigare besök. Den består av gubbar i keps med stort "det var bättre förr"-komplex. Med dessa i närheten blir det aldrig någon dödtid. Ta till höger vid entrén om ni vill ha underhållning.



För motståndet stod Furuby IF som inlett säsongen svagt och befinner sig i botten av tabellen med 6 inspelade poäng. Vi såg Furuby mot Alvesta och då såg det inte alls bra ut, 0-8. Rottne slog Furuby borta med 7-0 så vi anade att det kunde bli målfest även i afton. Som vanligt fick vi tokfel. Matchen inleddes med hafsigt spel från bägge lagen. Hemmalaget saknade några viktiga pjäser och det märktes. Furuby å sin sida var mest inriktade på att freda sitt mål och försöka stjäla med sig en pinne. Underhållningsvärdet i första halvlek var lågt. Man kunde inte skönja någon genomtänkt spelidé och passningar slogs bort i parti och minut. Folket på Vidingeskans var inte särskilt nöjda. Följdaktligen stod det 0-0 i paus utan några riktigt heta chanser att ta med sig på väg till kiosken.

Och väl framme vid kiosken uppenbarade sig en hundra meter lång kö mest bestående av lokala kids som tvunget skulle ha en ferraribil eller på sin höjd en cola. Den tiden ser vi aldrig mer igen. Däremot fick vi uppleva envetna försök av en liten kille, som lyckats tappa sina pengar mellan brädor under kioskluckan, att få tillbaka dessa. Hur det gick vet vi inte men han finns i våra tankar. Korven i Rottne var hästlängder bättre än gårdagens försök till korv som vi upplevde i Sandsbro. Ändå blir betyget inte bättre än en medelbullens. Brödet verkade ha tagit slut någonstans mellan snusklubban och päronsodan och i all hast tinade man upp fruset korvbröd lite för kort tid i micron. Men vi hörde rykten om en utbyggnad av kiosken och dubbla luckor så förhoppningsvis går det undan vid nästa besök och att man då räknat upp korvbrödsmängden något. För vi kan redan nu avslöja att det kommer bli fler besök ute i Rottne och härliga Vidingeskans. Så bra tycker Upptäck Fotboll att det är där.

Andra halvlek startade ungefär som den första med ganska slarvigt spel från båda håll. Däremot kunde man snart se en viss övervikt i bollinnehavet med fördel åt Rottne. Nu dyker chanserna upp också men de bränns på löpande band av trubbiga Rottneforwards. Visserligen spelade Furubys målvakt bra men rena frilägen måste man göra mål på. Det är inte förrän Rottne byter in ordinarie anfallaren Andreas "EA" Birgersson med 20 minuter kvar som det verkligen blir tyngd och spets framåt. Till slut rullar det in 3 bollar bakom Furubys keeper. Vid både 1-0 och 2-0 fick Rottne hjälp av ett givmilt Furubyförsvar. Först styrdes Marcus Paalanens frispark i mål av en försvarare. Sen sköt Andreas Birgersson 2-0 via en annan försvarare. På övertid fick Victor Stålberg trycka in en frispark i ena hörnet. Segern med 3-0 var i slutändan både rättvis och betryggande. Taktiken att spara spelare som "EA" inför toppmötet mot Hånger höll visserligen men det var med ett nödrop. Det var först med 10 minuter kvar att spela som man fick hål på Furuby.



Rottne stoltserar med 11 raka segrar och leder serien med 10 poäng i nuläget. Vid seger borta mot Hånger återstår troligen bara Tingsryd/Väckelsång som utmanare till seriesegern. Det hade varit otroligt coolt om Rottne tog steget upp till elitfyran efter tre raka avancemang. Upptäck Fotboll går igång på Åshöjden-sagan och håller tummarna!

Kommentarer
Postat av: Andreas Bengtsson

För jävla kul att läsa er blogg! Har själv börjat blogga med viss inspiration av er!:D misstänkte att ni skulle dyka upp idag och tog därför en bild på er från andra sidan plan :P

smyg gärna in och kika på bloggen om Rottne IF.

ha de!

2009-06-17 @ 23:12:01
URL: http://rottneif.blogg.se/
Postat av: Upptäck Fotboll

Roligt att du gillar det vi gör. Och vi gillar det ni gör, både på plan och på er blogg. Men det måste ha varit strax efter ditt försök att fånga oss på bild som kameran pajade va?

2009-06-18 @ 11:48:51
Postat av: VBK

Ett tips till Upptäck Fotboll och alla som läser här.



NU PÅ TISDAG den 23 JUNI KLOCKAN 19.00 är DET ÅRETS MATCH.



VÄXJÖ BK - RYDAHOLMS GOIF

TISDAG 23 JUNI 19.00

TORPARÄNGEN, VÄLKOMNA!

2009-06-20 @ 16:19:45
Postat av: Upptäck Fotboll

Vi är väl medvetna om den matchen! Och vi kan väl inte göra annat än att hålla med i tipset. Om inget oförutsett i klass med malaria-anfall sker så ses vi på Torparängen.

2009-06-21 @ 12:36:57
Postat av: Andreas Bengtsson

haha ja det stämmer att det var något som hände med kameran efter att ja tagit bilden på er..började flimmra och och blinka i skärmen... ;P

2009-06-23 @ 15:17:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0