Sandsbro AIK-Moheda IF 2-4

Upptäck Fotboll är lättövertalade. Mohedas lagledare Vedad Ljeljak insisterade på att vi skulle åka till Sandavi och se Sandsbro-Moheda och då åkte vi givetvis dit. Sandavi är annars inte Upptäck Fotbolls favoritidrottsplats. Det är ofta blåsigt, kallt, myggigt och allmänt ocharmigt. Kanske är det så att personkemin mellan Upptäck Fotboll och Sandavi helt enkelt inte funkar?

Dagens match i Västra Elitfyran stod alltså mellan hemmalaget Sandsbro AIK och Moheda IF. Hemmalaget har börjat säsongen sisådär och är indragen i en kamp för att undvika nerflyttning. 3 segrar på de inledande nio matcherna innebär att SAIK bara precis har näsan ovanför nedflyttningsstrecket. Moheda å andra sidan har öppnat säsongen betydligt bättre och har häng på topplagen. Vi har sett Moheda två gånger tidigare i år och har väl inte varit sädår jätteimponerade av spelet. Men Moheda är lika svåra att skaka av sig som en könssjukdom. Nu menar vi inte att Moheda är en könssjukdom bara att vi ständigt återkommer...äh ni förstår.

Innan vi trasslar in oss i fler konstiga resonemang så kastar vi oss raskt vidare till själva matchen. Moheda tog befälet i matchen redan i inledningen. Det var mycket kamp och de flesta kampmomenten vanns av Moheda med giganten Tommie Lundström i spetsen. Det saknades kanske lite skärpa i de avgörande passningarna när man väl kom fram till lägen men man skapade i alla fall mer än hemmalaget som ärligt talat var rätt bleka rakt igenom matchen. Efter en halvtimmes spel kom det logiska ledningsmålet när Axel Nilsson lämnades fri i straffområdet på ett inlägg. En kraftfull nick senare och 0-1 var ett faktum. Den ledningen höll Moheda till paus.

I paus tog vi oss till Sandavis självutnämnda eminenta kiosk. Vi har tyvärr inget eminent att säga om dagens korv. Noll smak ger 0 poäng och en sistaplats i korvtävlingen. Tips: ät innan ni åker till Sandavi. I paus slängde vi käft med Lammhults nytillträdde tränare som är i skriande behov av trepoängare för sitt lag. 2-2 i gårdagens hemmamatch mot Virestad var därför i knappaste laget poängmässigt.

Andra halvlek började som första. Moheda hade mer boll och försökte variera sitt anfallsspel mellan att komma runt på kanterna och att gå på djupet. Till sist hann inte Sandsbro med i svängarna när Johannes Petersson fick god tid på sig att till slut sätta bollen bakom Håkan Ström i hemmamålet. 0-2 efter 65 minuter således. Därefter hände det saker. 0-3 kom redan 6 minuter senare när samma Johannes fick stå fri i straffområdet och skicka bollen mål. Två minuter senare fick Johannes fullborda sitt äkta hattrick när han hann före målvakten på ett inlägg utefter marken. Stabilt som få gånger tidigare började man byta gubbar i Moheda samtidigt som man fick en spelare utvisad efter två gula kort. Detta resulterade i lite oordning i positionerna och Sandsbro kunde hyfsa till siffrorna genom mål av Daniel Najafizadeh och Niklas Andersson, båda inhoppare i matchen. Men närmare än så kom aldrig hemmalaget utan Moheda kunde ta tre viktiga poäng och haka på toppen. Man är nu en poäng efter Räppe på tredjeplatsen.

Visst blev vädret som det brukar på Sandavi. Solstrålarna förbyttes i mörka moln och regn och blåst men med ett viktigt undantag. Den här gången låg vinden "rätt", dvs i ryggen där vi hade hela klubbhuset som skydd. Det är det lilla som gör det för Upptäck Fotboll. Vi är så bra på att hitta de små glädjeämnena i livet. De stora lyser nämligen alltid med sin frånvaro. Eftersom Upptäck Fotboll numera kan titulera sig semesterfirare så hoppas vi kunna bjuda på fler matcher innan sommaruppehållet. Vi ses på vallen! OBS: ej Värendsvallen...

För alla er som faktiskt orkat läsa texten kommer här en bonusbild på delar av Upptäck Fotboll som inte kan hålla blåsan i schack.