Tingsryd/Väckelsång-Torpa IF 5-0

Upptäck Fotboll kan äntligen andas ut och åka på fotboll mer regelbundet. Det är inte hälsosamt att vara så uppbunden på jobbet att man inte hinner se fotbollsmatcher. Kanske är det dags att välja mellan karriären och bloggen? Med tanke hur karriärklättringen gått hittills blir inte valet särskilt svårt. Söndagar är traditionellt inte någon stor fotbollsdag i länet och urvalet av matcher var klent. Den strålande solen lockade ändå iväg oss till Väckelsång. Sen att det blåste orkan var inget vi fattade från vårt vardagsrumsfönster.

Vi mellanlandade i Väckelsångs kiosk där vi försökte handla glass av en handlare som inte var så sugen att öppna upp glasskiosken för oss. Det förklarar namnet på kiosken, Konkursbutiken. Grisöron i lösvikt är tydligen en större storsäljare än kulglass i strut. Konstig smak bland Väckelsångsborna uppenbarligen. Vi glömde fråga om man kunde få grisöron i strut.

På finfina Björkvalla Idrottsplats tog hemmalaget Tingsryd/Väckelsång emot nykomlingen Torpa IF. Hemmalaget har börjat säsongen bra och låg inför matchen på andraplats efter helt omöjliga Rottne IF som med sina 10 raka segrar seglat ifrån i toppen. Torpa IF har börjat helt ok och ligger med sina 13 poäng på fast mark i tabellen.

Första halvlek hann knappt börja innan bollen låg i nät bakom Torpamålvakten Ismar Ramadani. Efter slarvigt försvarsspel hamnade bollen hos en helt fristående Lavdim Berbatovci. En smakstart för hemmalaget givetvis och med det målet i ryggen kunde man kontrollera handlingarna i resten av första halvlek. Torpa kom egentligen aldrig in i matchen. T/V skapade massor av chanser mot ett skakigt Torpaförsvar. Det enda som hindrade hemmalaget från att göra mer än ett mål i första halvlek var okoncetration framför mål. Man brände hur mycket chanser som helst. Torpa skapade en enda men då var T/V:s målvakt Johan Sagebrant med och gjorde en fin benparad. 1-0 i paus.

I paus gjorde delar av Upptäck Fotboll ett nytt försök att vinna ett lotteri men det gick som det brukar, en hedervärd andraplats. Sen bar det raskt av till kiosken där grilloset legat tungt över Björkvalla hela första halvlek. Vi är som ni vet svaga för tjock, grillad med bröd. Dagens korv var just en sådan och smakade väl men brödet var alldeles för torrt. Istället för att bli tillfredsställd så blev man törstig. Björkvalla är och nosar på en pallplats men når inte riktigt dit.

Andra halvlek börjar exakt som första halvlek började. T/V gör mål direkt. Den här gången får målvakten ta på sig målet. Han stod helt felplacerad och en framstormande Johan Gunnarsson kunde enkelt lyfta bollen över målis. Bara 5 minuter senare är målvakten ute och fladdrar igen. Bollen dimper ner hos Robin Lundahl som kunde skjuta bollen i mål medan målvakten stod i andra hörnet och ropade på sitt försvar. Samma Robin gjorde sen 4-0 i 55:e minuten. En fin nickskarv ner till en fristående Robin som inte gjorde något misstag. Resten av halvleken är kattens lek med råttan. T/V bränner massor av lägen medan Torpa inte skapar någonting. I matchens döende minuter bestämmer sig en av planens stora målsumpare att det får vara nog och tråcklar sig igenom hela Torpaförsvaret och petar in bollen i mål. Äntligen, Korab Berbatovci!

Robin Lundahl

Välförtjänt seger för Tingsryd/Väckelsång som därmed befäster sin andraplats i tabellen. Vi hann gratulera en totalt osvettig Johan Sagebrant till segern innan vi lämnade Björkvalla.