Växjö BK-Rydaholms GoIF 2-2

Spänningen har legat tung över Växjö hela dagen inför mötet i division 3 Sydöstra Götaland mellan Växjö BK och Rydaholms GoIF, något som inte minst Upptäck Fotboll känt av. För delar av oss innebar det uppstigning redan halv åtta. Och det berodde inte alls på en svinhög SMS-signal på telefonen som meddelade att man behövde jobba i ottan även under sin semester. Därefter bestämde vi oss för att påbörja uppladdningen. Först krävdes en stadig frukost på Elite Park Hotel och genomgång av vad lokalpressen hade att förtälja om matchen, vilket var inte ett smack. Därefter följde en mjuk uppvärmning fram och tillbaka på Storgatan tillsammans med mellanmål i form av kulglass på Glasskungen. Sen var det dags för välbehövlig vila typ fem timmar innan vi drog oss ut mot Torparängen. För visst är det så här som fotbollsspelare laddar upp? Det kan också vara en beskrivning på en helt vanlig dag under Upptäck Fotbolls semester.

 

Men ikväll väntade alltså ett toppmöte mellan ettan, Växjö BK, och tvåan, Rydaholm. Båda lagen ligger på samma poäng, 23, vilket är fem poäng före tredjeplacerade Sölvesborg. Dessutom har både BK och Rydaholm gjort exakt lika många mål. Det som skiljer lagen är antal insläppta mål där BK har släppt in fem mål färre. Förutsättningarna var alltså goda för en riktig holmgång på Torparängen.

 

 


 

 

Sin vana trogna sladdade Upptäck Fotboll in till Torparängen fem minuter innan avspark. Den här gången tog det dock tvärstopp i entrén. Vårt eviga mässande om att den lokala fotbollen måste upplevas på plats har till slut nått ut till folket. Det var nämligen aplång kö! Otroligt roligt för Växjö BK som förtvivlat försökt locka ut folk till idylliska Torparängen. Förhoppningsvis kan flera av dagens besökare omvandlas från tillfälliga ”seriefinal-derby”-åskådare till trogna ”gå-även-när-det-regnar”-fans. Upptäck Fotboll såg åtminstone 400 pers som vi aldrig sett på Torparängen tidigare…

 

Vi kom in lagom till avspark sedan Jan Fransson räddat upp situationen i den överbefolkade kön. Matchen inleddes med en hög Rydaholms-press där man inte lät BK:s backlinje få särskilt mycket tid med bollen. Dessutom var man mycket aggressiva på mittfältet och vann de flesta andrabollar. Detta gav utdelning redan efter 7 minuter när Sebastian Haraldsson snappade upp en boll i höjd med straffområdet och satte bollen otagbart i bortre burgaveln. Rydaholm lät så klart detta stärka tron på det egna spelet och man fortsatte på den inslagna vägen med hårt presspel och aggressivitet. BK hade hade svårt att få spelet att stämma och det blev mest långbollar på Magnusson-Glad och Johan Andersson. I 25:e minuten ropade bortalaget på straff när en spelare blev nerdragen i straffområdet. Linjemannen vinkade också men tog för en tidigare förseelse halvannan meter utanför straffområdet. Frisparken blev resultatlös för Rydaholm men blev istället en kontring för BK där bortaförsvaret blev tvungna att dra ner Johan Andersson vid straffområdesgränsen. Nya rop på straff, en ny frispark strax utanför straffområdet. Frisparken slogs av Magnusson-Glad, ett hårt lågt skott som målvakten med nöd och näppe tippade till hörna.

 

 


 

 

Det verkade som BK var på väg in i matchen men istället kom en kalldusch i form av 0-2. En hörna skarvades vidare i straffområdet till en helt fri Pierre Rosberg. Han tryckte in bollen med pannan från nära håll. Till BK:s heder kom man dock tillbaka in i matchen och fick till slut utdelning när Johan Andersson nickade in 1-2 fe minuter innan paus, helt fristående i mitten av straffområdet. Bortaförsvaret ropade på offsiden men helt förgäves. Även i div 3 är det domaren som dömer. 1-2 i paus var kanske inte helt rättvist med tanke på Rydaholms spelövertag, men ett resultat som lovade gott inför andra halvlek.

 

 


 

 

I paus valde vi att hoppa över korven som vi smakat så många gånger och istället skriva detta blogginlägg…

 

Lagen kom ut till andra halvlek lagom till att ovanstående text var färdigskriven. Vi misstänker att domaren läser vår blogg och höll kvar spelarna i omklädningsrummen tills vi var klara.

 

Andra halvlek hann bara bli 2 minuter gammal innan bollen låg bakom Rydaholms målvakt Tobias Wilhelmsson. Tråkigt nog för hemmalagets del blev bollen förpassad dit av egna spelaren Erion Nishku. Ett inlägg från kanten missbedömdes av bortaförsvaret och det ställde Nishku totalt som fick bollen på sig. I hemmalägret jublades det såklart. Nu hade man ju hämtat upp till 2-2. Starkt. Resten av halvleken tappar matchen i tempo. BK slår snabba bollar upp mot sina hårt jobbande forwards och det skapar en del lägen som man tyvärr bränner. Rydaholm kändes farliga så fort man fick fast bollen på sina starka anfallare. Dessa lägen blev dock mer och mer sällsynta ju längre matchen gick. Sista kvarten händer inte särskilt mycket. Båda lagen verkade hyfsat nöjda med varsin poäng. Matchen slutar 2-2 och det innebär för hemmalagets del att man går till sommarvila som sensationella serieledare, nykomlingar som man ändå är.

 

Glädjande ikväll på Torparängen: såklart den fina publiksiffran! BK hade hoppats på 300 och det uppskattar vi att man gjorde med råge. Tyvärr hörde vi ingen officiell siffra men ni kan lita på att ni får sanningen i morgondagens utgåva av Växjö-Pravda.

 

 


 

 

Upptäck Fotboll är ikväll sinnebilden av effektivitet. Just nu sitter vi på Harrys och kollar U-21 och försöker hitta ett trådlöst nätverk att snylta på. Men eftersom det här inlägget inte är ute förrän långt efter läggdags så anar ni kanske hur det gick med det där trådlösa nätverket...


Kommentarer
Postat av: vbk-bloggen

Lysande som vanligt!

2009-06-24 @ 08:56:05
Postat av: Humus

Lägger ni ut alla era matchbilder på bilddagboken som ni har!??

2009-06-24 @ 15:52:29
Postat av: ...

506 betalande var det...

2009-06-24 @ 17:53:12
Postat av: upptäck fotboll

vi ska ändra det genast mvh upptäck fotboll

2009-06-25 @ 15:29:31
Postat av: Susann

Gillar om det du skrivit! Spännande att se en del fina grejer och inte endast det vanliga grejerna som man kan se om typ alltid. ;)

Postat av: Mikke

ahh cool blogg post :) Grattis :)

2010-11-25 @ 15:16:50
URL: http://www.ontheminute.com/
Postat av: My Karlsson

Gillar om det du skrev! Trevligt att se lite prima grejer och inte endast det generella grejerna som man kan se om varenda dag. ;)

2010-11-29 @ 12:45:29
URL: http://jade.se/reseguide/new-york

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0