Åseda - Ingelstad 1-3

Det finns en första gång för allting och dessa gånger minns vi med värme. Första skoldagen, första kyssen, första Jolt-colan...och första gången man besöker Åseda. Idag har nämligen Upptäck Fotboll brutit ny mark. I gassande solsken nonschar vi stadens uteserveringar och drar till Offensiva Åseda. Ett smeknamn valt med uppenbar ironi.
 
Väl framme hängde vi och merparten av de besökande i solen på behagligt avstånd från den nybyggda kiosken. Ändå kan Åseda stoltsera med en fin läktare vilket inte så många lag i division 5 (södra) kan göra. På tal om den nybyggda kiosken så är det väl där klubben har bränt krutet, för det fanns inget program eller några uppkopierade laguppställningar, inga högtalare och därmed lite dåliga uppdateringar över målskyttar, inget fungerande matchur och inga bollkallar, vilket kunde varit bra när bollarna flög ner i ån.
 
 
 
Efter att snabbt ha konstaterat fin plan var det dags för avspark på Stena Parken (ja, det ska tydligen särskrivas). Matchen började nog som en typisk div 5-match. Det var en hel del långa lyft framåt och gå på chans utan att det riktigt hettade till. Ingelstad fick efter ett tag till ett ganska fint passningspel på mittplan och hade något mer bollinnehav, men när bollen närmade sig Åsedas straffområde så rann det på något sätt hela tiden ut i sanden. Därför kom Åsedas 1-0 som en överraskning. Det var en lång boll fram på Åsedas högerkant som slogs in i straffområdet där Ingelstads back oturligt, men ack så snyggt, dånade in bollen i eget mål. Efter målet fortsatte Ingelstad att slå långa bollar framåt men Åsedas duktige målis dominerade sitt luftrum fullständigt. Så här höll det på hela första halvlek.
 
Åsedas målvakt plockar ännu ett inlägg.
 
Med tanke på den nya kiosken och den tunga grilldoften som lägrat sig över Parken var det med stora förväntningar vi styrde stegen mot kioskluckan. Där ställdes vi inför valet mellan smal kokt, smal grillad eller tjock grillad. I såna lägen är det alltid go big or go home som gäller. En perfekt grillad, saftig feting. Klart bäst hittills och vi spår en hög slutplacering för Åseda i den ursprungliga korvtävlingen även om det är tidigt på korvsäsongen.
 
Andra halvlek började klart sämre än den första, det hände inte mycket intressant de första 20 minuterna, mer än att irritationen vid varje avblåsning ökade. Det var helt enkelt ett jävla gnäll på domaren, ett gnäll vi från sidan hade svårt att instämma i. Det var den ena klumpiga tacklingen efter den andra och domaren gjorde ett bra jobb som höll ordning på händelserna.
 
Bortalaget fick äntligen till ett ordnat anfall och kunde genom Andreas Lindaus känsliga vänsterfot placera in kvitteringsmålet. Målet gav Ingelstad en rejäl skjuts. Man tog tag i taktpinnen ordentligt, flyttade fram positionerna, fick ner bollen på marken och vann nästan samtliga andrabollar. Även om ledningsmålet tillkom genom en tilltrasslad och närmast komisk situation var det logiskt. Lite flipper i straffområdet där bollen räddades på mållinjen men när en Åsedaback skulle rensa undan slog han bollen på Jakob Gustafssons utsträckta fot och bollen gick försmädligt i mål. 1-2 i 80:e minuten.

 
 
Målet blev ingen tändvätska för hemmalaget som istället släppte en ett tredje mål när Erik Svensson elegant rundade målvakten och la bollen i nät. Vild glädje i Ingelstad i scener som hämtade ur en TV-pucksmatch. Sista fem försökte ändå Åseda flytta upp laget och skapa tryck men istället blev det mer gnäll och brottning. Domaren hade fortsatt bra koll och höll även huvudet kallt när Ingelstads målvakt Johan Sagebrant försökte få en Åsedaspelare utvisad med en rätt tydlig filmning. Väldigt uppretad stämning både på plan och vid sidan om där rätt hårda ord yttrades. Gult kort för Sagebrant och indirekt frispark i straffområdet för Åseda. Frisparken dock resultatlös och domaren blåste klokt nog av matchen direkt efter frisparken. Trots de uppretade känslorna i slutet tackade spelarena varandra för god match och stämningen verkade ändå god.
 
 
 
Några avslutande noteringar. Det är inte helt ofarligt att vara materialare, det kan hända att man får en vattenflaska uppsparkad på pungen. Ouch! Vi känner med Ingelstads materialare (ffa (framför allt) hans pung).
 
Vi köpte vår vana trogen lotter men då inga vinstnummer drogs, förutsätter vi att vi är stolta vinnare av ett par biobiljetter till Åseda biograf.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0