Nöbbele BK-FC Moheda 2-1

Vi säger det direkt. Det här blir ingen munter läsning. Föreställ er: Upptäck Fotboll landar i Nöbbele 45 minuter innan avspark, till och med innan bortalaget. Sightseeing-turen genom Nöbbele gick betydligt snabbare än vi tänkt oss. Den medhavda lokala guiden ska inte lastas för detta, det fanns helt enkelt inte mer att se. Innan matchen drog igång öppnade himlen sig och ett ymnigt regn kom sen att prägla precis hela matchen. Sommarregn har ofta en lite romantisk klang men det uttrycket uppfanns inte för att beskriva regnande småspik en kall augustikväll på den småländska landsbygden.

Den snusande gentlemannen som tog inträde tippade målrik match och våra förhoppningar om en offensiv tillställning väcktes till liv. Många mål kan värma till och med den frusnaste av själar. Vi väntar på fortfarande på tö. Någon sprudlande offensiv blev det nämligen inte alls. Snarare kamp, kamp, kamp och massor av felpass. Ja, underlaget var svårspelat i och med regnet. Värnövallens gräsmatta höll dock emot regnet bra. Så det var egentligen inte underlaget det var fel på. Kanske ska man inte vänta sig mer av spelet i Division 6 Växjö men vi är hopplösa fotbollsoptimister.

Hemmalaget spelade till sig en straff när FC Moheda sparkade hål i luften och i rörelsen efter drog ner framstormande hemmaanfallare. Straffen var lika solklar som den slogs stensäkert i mål av Patrik Sjöberg. Inga fler mål i första halvlek.

Vi skickar en tacksamhetens tanke till Nöbbele BK som serverar korv och kaffe inne i klubbstugan. De 15 minuterna av värme gav nytt mod inför andra halvlek. På Värnövallen regerar Bullens och den serverades på ett piggt och glatt sätt. Smaken? Tja, har ni ätit en Bullens så vet ni. 3 av 5 gristrynen i betyg.

Andra halvlek? Se ovan.
Nä men det var mer av samma vara i andra halvlek. Det enda som förändrades var spelarnas attityd gentemot domaren som bara blev sämre och sämre. Upptäck Fotboll som står vid sidan om, helt neutrala, tyckte domaren skötte sig bra. FC Moheda kvitterade till 1-1 när ett inlägg seglade över hela backlinjen och fann en helt fri nr 15 (nä, i sexan finns inga matchprogram).
Stora protester från hemmalaget när FC Moheda sen fick straff. Vi hade svårt att ha sympati för de protesterna. I situationen blev en av Nöbbeles mittbackar utvisad för två gula kort, det andra i form av protest. Man undrar när fotbollsspelare ska inse att en domare inte ändrar ett domslut för att man skriker och är oförskämd. Bortalaget verkade ha aldrig ha fått straff tidigare för det var ingen som klev fram för att slå straffen. Efter en stunds sammanträde stegade nr 9 fram. En sämre straff är svår att slå och målvakten hade inga problem att rädda.

Nöbbele, jagandes topplaget Lammhult, behövde en seger mer än Moheda och den frustrationen var tydlig både på och bredvid plan. Som så många gånger förr riktades frustrationen mot domaren. Hemmalaget ska vara mycket glada att de inte fick ytterligare en utvisning när nr 8 först fällde en motståndare bakifrån, solklart gult. Sedan satte han händerna i bröstet på domaren, ytterligare ett gult borde det varit. Domaren valde att inte varna utan istället skälla ut spelaren.

Hemmalagets jakt på vinstmål bar till slut frukt. När "Arvid" gjorde en fin löpning, tog emot bollen i steget och chippade behärskat över målvakten. Stort jubel runt Värnövallen. Lika stort jubel från Upptäck Fotboll när slutsignalen ljöd.

Vilket av alla Nöbbele? Det vete fan. Det finns lika många Nöbbele i Småland som alkoholiserade i Ryssland.