Åryds IK-Mariebo IK

Medan vi varit borta från den lokala fotbollen har lilla Åryd lyckats ta sig upp i Elitfyran. Senast vi besökte Åryd var delar av Upptäck Fotboll lite lätt påstrukna, så det blev en ny upplevelse att se Åryds IP i helt nyktert tillstånd. Dessutom hade vi kallat in förstärkning av den Blekingska Björnen, en mästerlig fotbollsexpert.
 
 
 
Gamla klassiska Åryds IP har bytt namn till det företagssponsrade TIVAB-vallen, tänk vad en resa uppåt i seriesystemet kan göra med en fotbollsklubbs själ. Smågrabbarna i entrén tippade hemmaseger med 2-1, vi får skylla oss själva att det inte blev så många upplevelser innan matchen eftersom domaren blåste igång matchen precis när vi ställt oss tillrätta. 
 
I vår comeback har vi hittills mest sett matcher nere i femman och sexan. Det märktes direkt att vi kommit några serier högre upp idag. Högre tempo, bättre bollkontroll och mer genomtänkt passningsspel. Blekingska Björnen: "Jämfört med Division 6 Östra Skåne står sig kronobergska elitfyran bra". Det är såna insiktsfulla analyser man får av herr BB. Det dröjde till den 37:e minuten innan hemmalaget gjorde matchens första mål. Då hade vi redan hunnit oroa oss över att vår streak med mål i varje match skulle spricka. Åryd skapade en hörna, bollen nickades rakt upp i luften, det blev en ny luftduell när bollen damp ner igen och då nådde Anton Pettersson högst. Bollen seglade in i en retfull båge över Jesper Norberg i Mariebo-målet.
 
 
 
Paus. Via rykten i lokala blaskan SMP så ska Åryd vara ett toppenställe för korv. Det var med lätta steg vi styrde våra steg mot grilldoften. Tyvärr blev vi gruvligt besvikna av en undergrillad tjock korv, för lite grillyta och ingen saftighet. Inte tillräckligt varm i mitten helt enkelt. Årets största besvikelse. 
 
Andra halvek och spelet flyter på ungefär som i första. Är det något lag som hade lite mer av spelet så var det Åryd som kunde få till en del fina kombinationer och i högre grad försökte passa sig fram till avslut. Mariebo chansade mer och slog längre bollar mot jagande anfallare men backlinjen i Åryd hade överlag koll på dessa bollar. I Åryd var det framför allt Cristian Paz och Dejan Dobric som ställde till besvär för Mariebo. Paz är en spelare som är vän med bollen och gärna försöker gå runt sin spelare med hjälp av diverse finter. Dejan Dobric låg hela tiden och jagade och störde varje försök till uppspel från Mariebobackarna. Det märktes tydligt senare när orken tröt för Dejan och han byttes ut. Då försvann mycket av trycket för Åryd. Innan dess hade dock Åryd hunnit göra 2-0 genom Viktor Fogelberg som drog till med ett bra skott som gick in i bortre delen av målet. Vi tycker dock att Mariebos målis inte riktigt hade koll på sitt mål och sin position i förhållande till detta. Men som vi säger, alla mål räknas. Allt eftersom matchen led så blev det lite gnälligare på plan och domaren fick dra det gula kortet flera gånger och det röda två gånger. När vi ändå är inne på domaren så vill vi passa på att ge beröm till domartrion. De hade bra kommunikation med varandra och tog rätt beslut genom hela matchen. 
 
 
 
Vi ger slutordet till Blekingska Björnen: "Välförtjänt seger för Åryd, domarteamet bäst på plan".
 
 

Kommentarer
Postat av: RIF

Hoppas ni dyker upp på fredag på det stekheta derbyt mellan Rottne IF - Åby Tjureda!

2014-06-04 @ 12:07:39
Postat av: Blidsberg

Har ni några siffror på hur många läsare ni har på bloggen?

2014-06-09 @ 09:28:37
Postat av: Västra torsås

Välkomna till Tornevallen för seriefinal i division 5 sydvästra mellan IIF Grimslöv/Västra Torsås if och Vederslöv/Dänningelanda IF på Fredag KL.1900 2014-08-15

2014-08-13 @ 20:30:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0