Räppe GoIF-IFÖ Bromölla IF 2-1

Medan innerstaden firar Pride-veckan åker Upptäck Fotboll till förorten. All kärlek är vacker och ska firas, så även kärleken till fotbollen och 22 kämpande män. Lite homo-erotik kan aldrig skada. Bromölla hade dagen till ära skickat en kärleksdelegation i kommunens minibuss bestående av 6 förfriskade killar i bar överkropp som agerade hejaklack till sitt lag. Särskilt mycket kärlek visade de högerbacken Eric Ek. Ramsan "Ge mig ett träd! Ek! Ge mig ett träd! Ek! Eric Ek Eric Ek!" fick samtliga åskådare på Räppevallen att dra på smilbanden.

Upptäck Fotbolls återkomst har på många sätt varit succéartad men någon tur med PA-systemen har vi inte haft. Vår kärlek till ett schysst PA är väldokumenterad. Först Vislandas öronbedövande skrän sedan Åsedas och Arabys totala avsaknad. På Räppevallen möts vi genast av det tråkiga beskedet att PA-systemet är trasigt. Vi får helt enkelt vänta ett tag till på Kunliga Kronobergs regementes marsch.
 
 
 
Efter att ha harvat runt nere i division 5 höjde vi nivån till division 3 idag. Vi förväntade oss alltså klart högre kvalitet på fotbollen idag. Visst var tempot högre men den gropiga, rent ut sagt dåliga planen omöjliggjorde allt skönspel. Hemmalaget Räppe startade matchen klart bäst med ganska högt tempo och precis passningar. Man fick också utdelning i den nionde matchminuten när bollen nådde framrusande högerbacken Robin Frank som sköt ett hårt lågt skott under målvakten. Räppes dominans varade i ca 10 minuter till, sedan hittade Bromlla in i matchen. De stängde av Räppes spelvägar effektivt och lurade ner hemmalaget i stillastående passivitet.
 
Bromölla kvitterade i den 29:e matchminuten. Ett högt inlägg såg ut att gå över kortlinjen men stannade upp i den lätta vinden, höll sig kvar på plan och slogs in igen. Efter flipper i straffområdet fick Bromöllas Andreas Lindgren på en fin volleyträff i höjd med straffpunkten. Ni kan ana att bortalagets fans gick bananas.
 
 
 
1-1 i paus. Till skillnad från Smålandspostens utsände som fick fikat hämtat och serverat, traskade vi iväg till kiosken och köpte korv för egna pengar. Kokt Bullens med senap och ketchup. Det smakar inte mer fotboll än så, men det kan smaka mer. En Bullens är en Bullens är en Bullens som vi ofta säger. Det är ok, men några topplaceringar i korvtävlingen räcker det inte till.
 
Andra halvlek bjöd inte heller på något skönspel, det var snarare så att kvaliteten på spelet sjönk ytterligare. Bromölla hade taktpinnen men hade förtvivlat svårt att skapa heta lägen. Planens dåliga skick ställde till det för spelarna. Bollen studsade upp i de flesta mottagningar och det var svårt att få bollen med sig i löpningar. Bromölla borde nog ändå avgjort matchen, istället drabbades de av en kalldusch på övertid. En Räppe-hörna nickades ut till Jacob Croona en bra bit utanför straffområdet. Han nöp till direkt och bollen smet in vid bortre stolpen. Vild glädje i hemmalaget, bitter besvikelse i bortagänget. Det var det sista som hände, utmärkte domaren Shayan Mollaei blåste av matchen direkt efter avspark.
 
Lägg märke till nummer 77: Eric Ek
 
Nu när vi har kommit igång ordentligt igen så verkar Smålandsposten känna flåset i nacken. Till dagens match skickar man som vi nämnt dubbel bevakning. Vi kan bara hålla med i hur de tänker. Men samtidigt är vi ödmjuka tillbaka och ger dem morgondagens rubbe: Risigt Räppe råkar regera. Varsågod, Smp, snart ses vi på en vall igen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0