Tolgs IF - Kosta IF 2-0

Äntligen får Upptäck Fotboll bocka av Dackevallen från måste-se-listan. Äntligen! Där Ödetofta tar slut och Källreda börjar, ni vet alla vad vi pratar om, exakt där ligger Tolgs IF´s pittoreska idrottsplats. Trevligt bemötande i entrén där delar av Upptäcks Fotbolls val av ansiktsbehåring väckte fler frågor än svar. Något programblad fanns inte att tillgå men vi blev lovade en speaker. Vi väntar fortfarande... Å andra sidan verkar alla i Tolg heta Alexander och kallas Alle, vilket underlättade. Kosta underlättade också för oss genom att sätta namnet på ryggen, fast bara på en enda spelare. Med ett efternamn som Bunjo förtjänar man denna ära.
 
 
 
Tolg och Kosta huserar i Division 6 Växjö, den enda nivå i seriespelet som saknar linjemän. Det finns alldeles säkert vettiga anledningar till endomarsystemet men det skapar också en hel del problem. Tex måste det vara omöjligt för domaren att avgöra offside-lägen. Det underlättar inte heller att funktionärer från hemmalaget sköter linjerna. Idag dömde hemmalaget ut en boll som inte var i närheten att vara ute när motståndarna var på väg framåt. Det väcker bara en massa irritation. Å andra sidan är Tolg och Kosta vana division 6 lag och vana vid det här.
 
Matchen kan karakteriseras som en typisk division 6-match. Mycket kamp, långa bollar, träffar med benskyddet men alltid med hjärta och passion. Det fanns tendenser till fint spel i perioder av båda lagen, Kostas perioder dock mycket färre och kortare än hemmalaget Tolgs. Kostas målvakt, nämnde Steven Bunjo, höll Kosta kvar i matchen när Tolg var igenom och skapade heta lägen. I 20:e matchminuten föll Upptäck Fotbolls målgaranti ut igen. Alexander Gårdemarks knä var sist på bollen när Tolg rann igenom ett passivt Kosta-försvar. Kosta hade också god hjälp av målramen, som när Nikolas Nilsson Gårdemark nickade i ribban från en meters håll.
 
 
 
Dackevallen rymmer en imponerande klubbstuga som vi självklart besökte i paus. Kvällens korv, en kokt Bullens med bröd. Det är en klassiker men svårt att bli riktigt upphetsad över. Det smakar fotboll men inte så mycket mer. Klubbstugan bjöd på balkonhäng så där blev vi kvar hela andra halvlek. Eftersom Tolg anföll åt det hållet och tryckte på större delen av andra halvlek, så var vi som vanligt där det händer. Bland annat träffade hemmalaget stolpen två gånger, Kosta tvingades till flera panikrensningar och målvakten Bunjo räddade sitt lag upprepade tillfällen. Till slut kom det avgörande 2-0-målet. Jacob Tillström vände behärskat bort sin back och placerade bollen utom räckhåll. Då återstod bara en kvart av matchen och Kosta var ett slaget lag. 
 
Det är helt och hållet tack vare Smålands fotbollsförbunds hemsida som vi kan skriva ett referat med namngivna spelare. Hela vägen ner till division 6 så finns laguppställningar komplett med nummer och allt till alla matcher. Den sidan har tagit ett enormt kliv framåt. Otroligt tacksamt för ett par fotbollsnördar.
 
Avslutningsvis vill vi bara säga att det är precis en sån här upplevelse Upptäck Fotboll söker. En skön sommarkväll i solen mitt i någonstans. Doften av gran smyger sig på, fåglar kvittrar och det ekar en massa "kom-igen-gubbar". Fotboll som den ska upplevas!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Frasse

Ni såg väl vilka fina fönster klubbstugan hade?!?

Svar: Nej faktiskt inte! Men det förklarar ju det snygga intrycket klubbstugen gjorde!
Upptäck Fotboll

2014-05-21 @ 23:05:40
Postat av: Tolg Tiger

Fantastiskt att ni hittade ut till oss i obygden och ett kul och träffande referat.

Tolg mot Allsvenskan!

Svar: Tack!
Upptäck Fotboll

2014-05-22 @ 11:34:31
Postat av: Arben

Hej!
Väldigt trevlig blogg som jag följt sen en tid tillbaka. Vill bara hälsa att ni är varmt välkomna till vackra Flöget i Flygsfors den 29 maj kl 19.00 då vi möter antagonisten Flerohopp i en ren seriefinal. Det väntas blir storpublik och fin fotboll på planen. Det vore väldigt trevligt om ni kunde ta er tid för detta. Hur som helst så ska bloggen ha cred för de väldigt underhållande inläggen. Keep up the good work!

mvh
Arben
Ordförande i FGIF

Svar: Kanske sviker minnet oss eller så har vi faktiskt sett Flygsfors/Gadderås i en bortamatch någonstans i Kronoberg för länge sen. Tack för inbjudan! Vi får se vad tiden räcker till.
Upptäck Fotboll

2014-05-24 @ 00:30:42
URL: http://www.fgif.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0